هوش هیجانی شامل شناخت و کنترل عواطف، احساسات و هیجانات خود است. هوش هیجانی کودکان از جمله مباحث جدیدی است که والدین کمتر از آن مطلع اند.

در سال های نه چندان دور، نظر بر این بود که سطح ضریب هوشی (IQ) نشان دهنده میزان موفقیت افراد است. به طوری که در سیستم های آموزشی، بیشتر توجه خود را معطوف به ضریب هوشی و انجام تست های هوش می کردند. اما در حال حاضر، محققان دریافته اند که عامل بسیار مهم دیگری به نام جعبه آتش نشانی یا عاطفی در میزان موفقیت افراد موثر است.

ما در این مقاله از مقالات مهد کودک پاپیون قصد داریم تا هوش هیجانی کودکان را بررسی کنیم و عوامل پرورش هوش هیجانی کودکان را بهتر بشناسیم.

پژوهشگران و بخصوص پژوهشگران حوزه کودک در تحقیقات جدید خود به نتایج جالبی دست یافته اند که نشان می دهد هوش هیجانی، بهترین پیشگو برای موفقیت ها و دستاوردهای آینده کودک است و حتی والدین و نظام آموزشی کشورها باید بیش از پیش به این مسئله اهمیت بدهند.

هوش هیجانی از جمله مواردی است که از سنین بسیار کم (برای مثال از یک یا دو سالگی) در کودکان قابل تشخیص است. هوش هیجانی بر خلاف ضریب هوشی (IQ) از جنبه های ذاتی کمتری برخوردار است و اگرچه بسیاری از محققان، هوش هیجانی را نیز ارثی و از طرف والدین می دانند اما بر این باور نیز هستند که هوش هیجانی قابل پرورش و تقویت است و بسیاری از جنبه های آن حالتی اکتسابی دارد.

هوش هیجانی کودکان قابل شکوفایی و پرورش است و نقش والدین در سنین قبل از مهد کودک و مربیان مهد های کودک در سنین مهد کودک بسیار حائز اهمیت است. ما در این مقاله قصد داریم تا اقدامات، بازی ها و عواملی را که باعث رشد و شکوفایی هوش هیجانی کودکان می شود را برای شما معرفی کنیم. پس با ادامه این مقاله جذاب با ما همراه باشید.

حتما بخوانید: اضطراب کودکان

پرورش هوش هیجانی کودکان

طبق گفته های محققان، كودکی كه هوش هیجانی بالایی داشته باشد، می تواند ارتباط بهتری با احساسات خود برقرار كند، در هنگام اوج هيجان های عاطفي خود را آرام تر نگه دارد، ديگران را بهتر درک كرده و با آنها بهتر ارتباط برقرار كند و ايجاد روابط دوستانه محكم تر برای او آسان تر است.

هوش هیجانی از جمله مواردی است که اگر در سنین کودکی تقویت نشود، امکان پرورش آن در سنین بالاتر بسیار سخت خواهد بود. محققان حوزه کودک بر این باورند که والدین باید به در سنین پایین تر به كودك خود آموزش دهند كه چگونه احساسات قدرتمند خود را مديريت كرده و خود را آرام كند. محيط امن خانواده بهترين جایی است كه مي توان در آن اين درس های مهم زندگی را ياد داد و ياد گرفت.

متخصصان بر اهميت هوش هيجاني و نقش آن در كمك به كودكان براي افزايش سطح اعتماد به نفس، مسئوليت پذيری و نهايتاْ تبديل شدن به بزرگسالانی كه بتوانند با مهارت با ديگر افراد جامعه ارتباط برقرار كنند، تاكيد می كنند.

بانبراین پرورش و رشد هوش هیجانی از جمله اقدامات والدین در سنین قبل از مهد کودک می باشد. این اقدامات بسیار ساده که در ادامه به آنها اشاره خواهیم کرد باعث شکوفایی هوش هیجانی کودکان شما خواهد شد.

  • توانایی آرام کردن خود را به کودک یاد دهید

کودکان همانند بزرگسالان نیستند که بتوانند خود به تنهایی با مسائل کنار بیایند، از این رو برای آنان بسیار سخت است که در برابر اتفاقات هرچند ساده گریه نکنند یا عصبانی نشوند. والدین می توانند با یاد دادن آرامش به کودکان خود از آنها افرادی آرام و متین بسازند.

  • توانایی حل مسئله را به کودک بیاموزید

هیچ کودکی نمی تواند به صورت ذاتی با مسائل خود کنار بیاید و این کاملا طبیعی است که در برخورد با مسائل هرچند بی ارزش دچار تشویش و پرخاشگری شوند. بنابراین شما بعنوان پدر یا مادر باید به کودکتان بیاموزید که چگونه مشکلات را حل کند. زمانی که کودکان احساس کنند که درک می شوند، راحت تر می توانند مشکلاتشان را قبول و حل کنند.

حتما بخوانید : خدمات مهدکودک پاپیون

  • توانایی کنترل احساسات را به کودک بیاموزید

کودکان در ابراز احساسات خود هیچگونه سانسوری ندارند. اگر عصبانی باشند، داد و بیداد می کنند، اگر شاد باشند، با صدای بلند می خندند، اگر بی حوصله باشند، بدعنقی می کنند و بهانه می گیرند و.

پس این هنر والدین کودک است که به جای نفی و بی ارزش نشان دادن احساسات کودک خود بتوانند کودک را در کنترل احساساتش کمک کنند. ناپسند دانستن برخی از ابراز احساسات های کودک باعث نمی‌شود که او دیگر این حس را نداشته باشد؛ بلکه او را وادار می کند تا احساسات خود را سرکوب کند. احساساتی که آزادانه ابراز می‌شوند، دیگر کودک را آزار نمی‌دهند اما متاسفانه احساساتی که سرکوب می شوند، از بین نمی‌روند؛ بلکه انگار به دام افتاده‌ باشند، همواره دنبال یافتن راهی به بیرون هستند.

  • احساسات کودک را درک کنید و همدردی کنید

حتی ما آدم بزرگ ها هم گاهی می خواهیم تا کسی باشد و به احساساتمان گوش کند و ما را درک کند و در صورت وم با ما همدردی کند. بنابراین یک پدر یا مادر باید بداند که خیلی وقت ‌ها کودک تنها نیاز دارد به احساساتش گوش دهید. بانبراین به احساساتش گوش دهید و در خاطره هایتان آن روزی را به یاد بیاورید که وضعیتی شبیه به وضعیت کودکتان داشتید. آنوقت است که می توانید با او همدردی کنید و او را درک کنید. برای مثال اگر کودکتان برای روز اول مهد کودک خود استرس دارد و دچار تشویش است به او بگویید "می‌دونم به خاطر اولین روز مهد کودک استرس داری. منم مثل تو بودم. دوست داری درباره ‌اش با هم حرف بزنیم؟"

منبع: مهدکودک پاپیون

طراحی سایتهینه سازی موتورهای جستجو و سئوی سایت/ مشاوره بازاریابی و برندینگ


مشخصات

  • جهت مشاهده منبع اصلی این مطلب کلیک کنید
  • کلمات کلیدی منبع : کودک ,هیجانی ,کودکان ,احساسات ,والدین ,سنین ,هیجانی کودکان ,ضریب هوشی ,دچار تشویش ,کودک بیاموزید ,مادر باید ,میزان موفقیت افراد
  • در صورتی که این صفحه دارای محتوای مجرمانه است یا درخواست حذف آن را دارید لطفا گزارش دهید.

تبلیغات

محل تبلیغات شما
محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

Robin5s zuhause Veronica adelaide7eve6nj page اشعار من درخت نارون فروشگاه اینترنتی پوشاک زنانه ارزان انجمن علمی فکر برتر - دبیرستان شهدای فرهنگیان THC CLAN | THC FORTNITE